gombok

2010. június 23., szerda

Pullip Kaela baba

Megérkezett az új babánk, Pullip Kaela személyében. Az etsyn nézegettük a babaruhákat, és megláttuk ezt a babát. Elcsodálkoztunk a külsején, furcsa volt a sok gömbcsukló látványa és a nagy feje. Utána néztünk ki is ez a baba. 
Egy gyűjtésre szánt kisebb méretű gömbcsuklós (tiny BJD, ball-jointed doll) 1/6 arányú divatbaba (hasonló a mérete a Barbie-hoz). Cheonsang Cheonha nevű Dél-Koreában lévő cég hozta létre 2003-ban. Először Japánban Jun Planning hozta forgalomba, majd 2009 elejétől Grove of Korea árusítja. A neve koreaiul: 풀잎 ennek fonetikus kiejtése a Pullip, jelentése: fűszál vagy fiatal levél, utalva a frisseségre és vitalitásra. Az eredeti lány verzió mellé készül még fiú változat, lánytestvér, barátnő, melyeket a természetben megtalálható dolgokról neveznek el a Pulliphoz hasonlóan: Namu (Fa), Taeyang (Nap), Dal (Hold), Byul (Csillag). Van kisebb méretű változata: Little Pullip és Little Dal. Az idők során folyamatosan alakult-változott a teste, eddig négy féle testverzió van, a miénk a negyedik féle testtípussal rendelkezik, 2009-es márciusi kiadás.
A baba a szemével tud jobbra balra és középre nézni, külön a jobb és bal szemével pislogni vagy akár lecsukva tartani. A sok mozgatható testrésze miatt (csukló, könyök, váll, nyak, derék, mellkas, térd, boka) sokféle pozíciót felvehet. Kb 30 cm magas. Majdnem minden hónapban megjelenik új verzió (eddig több mint 100) más ruhával, hajjal sminkkel, stílussal, amit gyakran utólag is megváltoztat a tulajdonos. Szeretik személyre szabni, egyedivé tenni pl. parókákkal, szemcserével vagy bármely testrész cseréjével. 
A képen az eredeti ruhájában látható!

3 megjegyzés:

  1. Olyan kis cukorfalat!!!Nagyon irigyellek.Már régóta csorog a nyálam egy BJD után,imádom nézegetni is őket.

    VálaszTörlés
  2. megkérdezhetem, hol vetted?köszi

    VálaszTörlés
  3. http://pullipstyle.com/pullipstyle/

    VálaszTörlés