gombok

2010. augusztus 27., péntek

Varrás helyett szobafestés

Apósom új lakásba költözik. Ez egy picit nagyobb lesz mint az előző, viszont "apróbb" javításokat kell végezni. Páromra és rám a szoba átfestése esett. Eleinte úgy volt tapétáznunk kell, aminek jobban örültem volna, de mivel új a tapéta a falon, úgy döntött Apósom, elég ha a fehér színt változtatjuk meg. Bevásároltunk a fogarasi úton lévő OBI áruházban. Szép nagy hely és nagy a választék. Apósom bátran egy antik kerámia nevű színt választott a festékekből (megjegyzem ez nagyon hasonlít a mi nagyszobai tapétánk színére). Mi ki is festettünk az előkészületekkel együtt röpke 4 óra alatt. Aztán vagy fél órán át vakartuk magunkról a festéket. A képen nem látszik, de a radiátor mögött is sikerült lefesteni, merthogy extravékony karom oda is elért. Szerencsére a takarítás már nem a mi feladatunk volt, így is eléggé elfáradtunk a délutáni festegetésben, még jó, hogy csak egy szobás a lakás. Jut eszembe: még meg kell varrnom a függönyét is vasárnapra!

Itt egy kép a mi szobánk színéről (felújítás közben készült):

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett,ügyesek vagytok!Mondjuk én jobban szeretek festeni,a tapétázástól félnék inkább.A festéket "csak" fel kell kenni,a tapétát meg ragasztózni,kisimítani a levegőbuborékokat,meg még egyenes is legyen:)

    VálaszTörlés
  2. Köszi! Amikor a mi szobáinkat tapétáztuk, illetve a plafont festettük, akkor jöttünk rá hogy nekünk a tapétázás jobban megy... Itt egyrétegű festéket vettünk, de persze át kellett kenni kétszer hogy ne legyen foltos. A megszáradást nem vártuk meg, reménykedünk, hogy szép lett a végére!

    VálaszTörlés