gombok

2011. január 14., péntek

Érdekes dolog történt

December elején feladtam postán egy csomagot... Három nap múlva szólt a címzett, hogy mégsem kell neki, ha megkapja, akkor postafordultával visszaküldi. Tegnap találtam egy csomagot a postaládánkban... Azonnal tudtam mi az, de sokkal kisebb volt, mint amire emlékeztem. Alaposan szemügyre vettem borítékot, és láttam, hogy magyarországi postai zárópecsétjeggyel a teteje végig van ragasztva. Nem értettem a helyzetet, de azt sejtettem, hogy nem kevés dolog hiányzik a csomagból. Én buborékos fóliába csomagoltam az apróságokat, majd ezt egy simítózáras tasakba tettem, majd bele a borítékba, amit alaposan körberagasztottam, hogy védve legyen. Még nem tudom pontosan mi a helyzet a tartalommal, de az biztos, hogy a közel 100 grammból csak 40 gramm maradt. Tegnap voltunk a Postán, de nem tudták mi is a teendő, ma megyünk újra, és remélhetőleg kiderül mi maradt benne, ugyanis mi itthon nem nyitottuk még ki, hogy jegyzőkönyvezve legyen a dolog.
...
Voltunk a postán. Egy alkalmazott segítségével felnyitottuk a borítékot. Aztán le kellett írni, mit tartalmazott és mi hiányzik. A felbontás után azonnal feltűnt, hogy a simítózáras tasak sértetlen, és abból hiányzik a buborékos fólia, amelybe becsomagoltam a babaruhákat, és hiányzott pár dolog a babaruhák közül is. Ezt egyértelműen valaki felnyitotta és kivett belőle pár dolgot, mert hogyan maradhatott volna sértetlen a simítózáras tasak, ha a boríték meg is rongálódik?... A Posta elkérte a borítékot (a tartalmat nem), és a papírt, melyre leírtam a dolgokat. Viszont azon csodálkoztam, hogy semmilyen másolatot vagy igazolást nem kaptam arról, hogy átvették ezeket. Azt mondták, pár héten belül levélben értesítenek...
...
Másnap felhívtak telefonon, és behívtak a postára, hogy felvegyék rendesen a jegyzőkönyvet...
...
Februárban megkaptam az értesítést, majd egy hétre rá a kártérítést!

Itt egy csodás kép az áldozatról:

8 megjegyzés:

  1. Hm...Érdekes!Kíváncsi vagyok a fejleményekre.

    VálaszTörlés
  2. Ez szerintem nem "érdekes", hanem siralmas. :-(

    VálaszTörlés
  3. Ó, nagyon sajnálom! Annyira bosszantó, hogy ilyen megtörténik!

    VálaszTörlés
  4. Ajajj ez a posta ...de szerintem kártalanítanak.

    Végül nekem is kifizették a szőrén szálán eltűnt csomagom.

    VálaszTörlés
  5. Döbbenetes! Kíváncsi vagyok mi lesz ?
    Szerintem nem a célszemély vette el, mert őt ismeritek. Csak nem ilyen pofátlan ?

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm Lányok!
    Grety: pont a Te eseted jutott eszembe, mikor megláttam a csomagot. Bízok benne hogy nem lesz rossz a vége.

    VálaszTörlés
  7. Hmmm, hát ez "szép".
    Bár sajnos nem az első negatív reklám lenne a postának, sajna.
    Nekünk egy MissB tűnt el szőrénszálán, mert voltam oly balga és nem ajánlva küldtem Zsuzsihoz Pestre, "csak" elsőbbségivel.
    Reméljük Nálad jobbak lesznek a fejlemények!

    VálaszTörlés
  8. Nekem is volt már rossz élményem a postával. Ajánlott elsőbbségi levél tűnt el. Végül megállapították, hogy ki sem ment a postáról :)
    Olyan szégyen...

    VálaszTörlés