gombok

2011. február 16., szerda

Újabb Barbie pulóver

A miniatűr kötésnél felnagyítódnak a különbségek, hogy mennyire eltérően viselkednek a fonalak. Szeretem a "hét törpe" fonalcsaládot, mert mindegyik színéből majdnem ugyanolyan lesz a végeredmény, igaz nem a legolcsóbb. Ez a fonal a "lilla" horgolófonal, ez nagyon olcsó, jók a színei, de babaruhához nem az igazi. Viszont aki rugalmatlan fonalat keres 1.5-2.5 horgoláshoz, annak tökéletes. Érdekes, hogy a különböző színű fonalai mennyire nem egyforma tulajdonságúak, mintha nem is egy fonalcsalád lenne, a piros fonala például vastagabb, puhább és rugalmas... 
Ismét Barbie kapott ruhát, pontosabban egy kötött pulóvert. Ebből a tört fehérből elég "rendetlen" kötésű pulcsit sikerült összehozni, de vannak ilyen kócos hatású fonalak is... És még a bevált kötés-szabásmintát sem követte a fonal, hosszabb lett az ujja, mint egy másik fonalból. Szerencsére Barbienak tetszik a végeredmény :)

10 megjegyzés:

  1. Nekem is nagyon tetszik. Könnyen belemegy a feje? Olyan testhezállónak tűnik, az ilyenekbe elég nehéz belegyömöszölni.

    VálaszTörlés
  2. Nekem is nagyon tetszik, illik hozzá. Divatos, fiatalos.Nem baj, hogy nem "tömött ".

    VálaszTörlés
  3. My Barbie want to wear pullover like this one:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon csini lett :) Nekem tetszik, hogy hosszabb az ujja.

    VálaszTörlés
  5. Ramimami: Hátul félig van összevarrva, a nyakánál egy apró gombbal záródik, így könnyen belebújtatható a baba.

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörű! Fel nem fogom hogy lehet ekkora darabokat kötni:))

    VálaszTörlés