gombok

2012. március 24., szombat

Sok színes felső

A tegnapi bejegyzésemhez érkezett Martimeztől egy hozzászólás, hogy mindent megcsinálok, szinte pillanatok alatt és nagyon jól be tudom osztani az időmet, mert ennyi mindenre jut. Hát régebben nekem sem ment ez ilyen jól. Aztán jött egy betegség miatti munkakiesés és rádöbbentem, hogy mennyi mindent csinálhattam volna meg ez idő alatt... (Mint például most a csonttörés utáni néhány hétben sem tudtam kötni- varrni...) Ekkor elhatároztam, hogy a hétvégéken és esténként csak magunknak varrok, a munka pedig hétköznapra marad. Aztán látom mások blogján, hogy mennyi mindent alkotnak, és ez is inspirál arra, hogy cselekedjek. A varrógép huzatot négy nap alatt készítettem el, esténként 2-3 órát varrtam, és már nagyon vártam, hogy készen legyen. 

És így tettem ezekkel a felsőkkel is. Mivel közeledik a jó idő, a nyár, nem volt sok időm a halogatásra, ha azt akartam, hogy legyen mit felvegyek. Gyorsan készítettem magamnak néhány spagetti pántos felsőt. Szám szerint 12-t, de 3 még várakozik a varrásra... (a képen minden színvariációból egy látható) A kedvenc felsőmről vettem le a szabásmintát. Különböző színekből szabtam ki az elejét és a hátát. Az elején a v nyakú passzé megegyezik a hátulja színével, a pánt pedig az eleje színével. És a háta színével megegyező cérnával varrtam.  Eleinte nem volt könnyű varrni ezt a finom anyagot, de belejöttem, és sikerült szép pontosan illeszteni a V rész sarkát. Fedőző gépem nincs, ezért ikertűvel tűztem meg, és ebben a sarokban három lépésben fordultam, mivel az ikertűvel nem lehet simán fordulni. De szerencsére ez is szép lett. Mivel én kicsi vagyok (xs) az anyagköltség minimális volt, és megspóroltam a napokig tartó, ruhaüzletekben való keresgélés fáradalmait is.

6 megjegyzés:

  1. Hmm, lehet, hogy át kéne vennem az ötletedet, mert valahogy a saját magamnak szánt ruhákra szánom a legkevesebb időt.
    A felsők tök jók lettek, én neki sem állnék ennyire rugalmas anyagnak. :o)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm :))
    Matula ikrek: Ha így tesztek, hamar elfogy a "saját varrnivaló lista" (de a blogolásukról nem ám megfeledkezni!), és sokkal könnyebben megy a többi varrnivaló is!

    VálaszTörlés
  3. Na ez az esti "magamnak" varras, jo otlet, de nekem kellene egy masik szemely aki azt megcsinalna helyettem! :))
    A felsok nagyon cukik. :)

    VálaszTörlés
  4. You picked out some great colors for your tops. They will indeed stretch your wardrobe, they will go with everything! Just add some accessories and you will be good to go.

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm Kathy!
    Brini: Thanks, I agree! :)

    VálaszTörlés