gombok

2016. április 21., csütörtök

Újabb UFO-k

Egyszer régebben már írtam, hogy volt egy adag UFO-m (UFO: UnFinished Object) sajnos abból nem sok készült el utána... Ezután ügyeltem arra, hogy ha valamit elkezdek, akkor addig amíg be nem fejezem, nem kezdek bele újabb varrnivalóba. Ezt legtöbbször sikerül is betartanom. Most viszont a napokban muszáj volt félbehagynom két dolgot is: néhány piros pólót, és két fekete farmerdzsekit. Miután elkészültem a sürgősebb munkával, visszatértem ezekhez. 

A pólókat gyorsan meg is varrtam. De a kabátok valahogy sehogy sem akartak összejönni. (és most figyeljetek Matula Ikrek!) Elszakadt a cérna, vagy elfogyott az alsó szál, vagy nem lett szép a varrás és ki kellett bontanom... A gallért csak 2x kellett rávarrnom mire jó lett, persze miután kézzel szépen elővarrtam (vagyis összesen 6x)... Valahogy eljutottam a vége felé, mikor a mini patent szerű dolgokat tettem rá. Nos ezeket erősen, kalapáccsal kell véglegesen oda rögzíteni. És a leggondosabb odafigyelésem ellenére is sikerült az egyik kézelőre fordítva beütnöm! Persze ennek a kijavítása is nem kevés időbe telt. Miután kész lettem a két darab kabáttal, aminek a varrása amúgy max egy napos munka (khm, nem régi bejegyzésem után mondhatnám azt is hogy egy órás munka), szóval végigszámolva ez most 3 napba telt :)) De kész!




6 megjegyzés:

  1. Szegénykém. Tényleg te nem szoktál plusz szabást csinálni, ha elrontasz valamit? Mert olykor a bontástól is komolyan sérülhet az eredeti darab.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ha már annyira sokat dolgoztam egy darabon, hogy kár lenne csak úgy kidobni ha rontom, akkor bontok. Ez a kabát esetében így van. Egy pólót, ami gyorsan kész van, azért meggondolom, hogy bontani és javítani egyszerűbb-e vagy újra kiszabni és megvarrni...

      Törlés
  2. Hja, az alsószálak nagy szabotőrök... De a végeredmény igazolta a sok "küzdelmet"!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig nekem még átlátszó is az a rész, de mégsem figyelem :)

      Törlés
  3. Na, csak kész lettek azok a kabátok :) Megérte a küzdelmet!

    VálaszTörlés