gombok

2016. július 2., szombat

Az új házunk

Pontosabban az új babaházunk! Még pontosabban a lányunk új babaháza!

Egy ismerősünk kislánya már nem játszott a babaházával, ezért odaadta a lányunknak. De mivel ő még pici hozzá (khmm) így pár évig én vigyázok rá  :)))
50 cm széles, 27 cm mély és 53 cm magas.





Rögtön megláttam benne a lehetőséget! Mindig is szerettem volna egy babaházat, egy 1/12 méretarányút, ami az első babám méretaránya. Szerencsére Petite Blythe, 11 cm Obitsu és LPS Blythe is pont ekkora, így összesen 4 babáé lehet ez a ház.
A ház teljesen szétszedhető darabjaira, így könnyű lesz "felújítani". Az elejéről könnyen eltávolítható a bejárati rész, mely fent az erkély is egyben.





Már vannak is elképzeléseim, mit, milyet, hogyan szeretnék majd megcsinálni rajta. Lent a nagyobb bejárati rész a nappali, mellette a konyha. Fent a kicsi a fürdő, a nagyobb pedig a hálószoba lesz. Fent a tetőtéren lesz a "játszós" rész.
De ahogy látom a kicsik már kezdik is a terepszemlét:





Ha van ötletetek, szívesen fogadom! Tudom, sokan közületek nagyon ügyesek vagytok az ilyen dolgokban!
Tervezem, hogy az egész felújítást bemutatom majd a blogon. Még nem tudom, hogy a bútorok hogyan- honnan lesznek, lehet hogy az is saját készítés lesz majd. Az biztos, hogy hosszú folyamat lesz...




1 megjegyzés:

  1. De jó, nagyon szép kis babaház. Szerintem maradj egy színharmóniában, valami semleges alapszín, élénk színű, cserélhető kiegészítőkkel, kevesebb több alapon. De bízom a jó ízlésedben. Használhatóbb tanácsot most nem tudok adni, nekem se sikerült még maximálisan egyöntetű házat berendezni, de jó példák vannak rá külföldi(japán) blogokon.

    VálaszTörlés