gombok

2010. szeptember 6., hétfő

Régi VS új

Tegnap varrtam egy picit, szó szerint. Az új géppel. Nem tudom kinek milyen gépe van, de én az elmúlt 20 év alatt úgy megszoktam a régi gépet, ami akkor áll meg ha nem nyomom a pedált, illetve a pedállal ott állítom meg a tűt, ahol én akarom. Ez a kölcsöngép viszont már modern..., a tű vagy lent vagy fent áll meg, ha lelépek a pedálról még egy-két öltést varr, furcsa az erősítése, és nem szereti ha "beletekerek". Viszont az tetszik, hogy látom mennyi alsószál van még az orsón... Halkabb is a varráskor, viszont van egy alap zúgása, ami a réginek nincs. Az újnak van tűbefűzője, de ez nálam nem számít, mert még megy a tűbefűzés... Úgy vettem észre, hogy az új gépnél a varráshoz és orsózáshoz használt cérnák útja egy szakaszon közös, de ellentétes írányú, szerintem nem lehet egyszerre varrni és orsózni vele... Szeretem a régi gépemet, pedig nem tud sokat, de varrni azt igen, ha éppen nem rossz.

Azt hiszem gyorsan meg kell javítanom a gépem, mert nagyon megszoktam azt már... Viszont előbb utóbb majd nekem is be kell ruháznom egy modern, sokattudó masinára.
Írjatok véleményt, tapasztalatokat, aki esetleg a régit lecserélte "okos" varrógépre, hogyan élte meg a változást.

4 megjegyzés:

  1. Nekem mindig az újabb a favorit (ami még nincs,az tetszene még ennél is jobban)
    Az is igaz,hogy évekig ácsingóztam mindig az újabbért,volt időm mérlegelni,a közös varrások ilyen irányú tapasztalat szerzésre is jók
    Viktoria >Singer>Pfaff>Bernina

    VálaszTörlés
  2. A mai napig visszasírom az első Singeremet (Mercury 1116-os.) Ugyanez volt velem is...

    VálaszTörlés
  3. Cecília: megértelek!
    Azt hittem sikerült megjavítani a gépem, de nem. Elkezdtem varrni az újjal... Jó gép, szépen varr, kezdem megszokni...

    VálaszTörlés