gombok

2012. március 4., vasárnap

Fonalfestés

   Péntek délután kértek tőlem egy Teayang méretű kötött pulóvert élénk citromsárga színben, piros szívecskés mintával. Tudtam, hogy ilyen sárga színű fonalam nincs itthon. Ránéztem az órára, és láttam, hogy már nem érek oda a fonalas boltba zárás előtt. Na, gondoltam, akkor majd hétfőn veszek ilyen színű fonalat...
    De a lányok nem így gondolták! Fogták a fehér fonalat és a festéket, majd Martimez utasításait követve, neki láttak fonalat festeni! Letekerték a megfelelő mennyiségű fonalat, majd megkötözték, hogy a festés során ne kócolódjon össze. Aztán fogtak egy műanyag tálkát és tettek bele egy kicsi langyos vizet. Dal először nem tudta, mennyi festékport tegyen a vízbe, de Pullip segített neki. Beletették a fonalat, majd alaposan átitatták vízzel. Pullip emlékeztette Dalt, hogy csak kesztyűben nyúljon a festékbe. Egész éjszakára  így hagyták a fonalat. Szombat reggel alaposan átöblítették, majd száradás után felgombolyították. 
   Így nekem már csak meg kell kötnöm a pulóvert, ha ezt ők nem teszik meg hamarabb...
Hát nem édesek?!


4 megjegyzés:

  1. Jó élénk színe lett! :O Ezek a babák milyen ügyesek, hogy már ennyiféle dologhoz értenek. :)

    VálaszTörlés
  2. Your dolls always have a lot of fun. I love their tee shirts, just too cute. I love the new color of the yarn too. It's always fun when I stop by.

    VálaszTörlés
  3. Thanks for your comment! I'm glad you love them!

    VálaszTörlés