gombok

2013. március 7., csütörtök

Elna 444

A legújabb "játékom" ez a 3 tűs 4 szálas Elna 444 fedőző. Másfél éve, mikor a varrógépemet vettem, már akkor nézegettem ezt a fedőzőt. Ma elmentünk a kedvenc üzletembe, a VARRÓVILÁG-ba, ahol varrógépeket és sokféle kelléket lehet kapni. Szép Gábor és párja Erzsébet mindig nagyon kedvesek és segítőkészek. Más üzletben pár perc alatt elmondanak néhány dolgot a gépekről, majd mehetsz is. De itt a Varróvilágban bemutatták ennek a fedőzőnek a használatát, a befűzését, a tisztítását, és még a hozzá külön megvásárolható tartozékokról és áraikról is tájékoztattak. Vagyis a használati útmutatót élőben láthattam! 
Érdemes körülnézni az oldalukon, sokféle dolog kapható: cérnák, patchwork kellékek, gyöngyök, szalagok... De vigyázat, ha egyszer náluk vásároltatok, sose akartok máshova menni! Ha esetleg valamit nem találtok az árukínálatukban, akkor levélben is lehet érdeklődni, és nagyon hamar válaszolnak!

Miután hazaértünk, azonnal kipróbáltam az új fedőzőmet. A hangja határozott, mint az overlock gépé, a befűzése viszont egyszerűbb, mert csak egy alsó szál van. A gép használható 3 tűvel, ekkor 4 szállal varr, vagy bármelyik pozícióban 2 tűvel, ekkor 3 szállal varr. Ha 1 tűt használunk, akkor két szálas láncöltésű varrat készíthető vele. Két tű használatakor 3 vagy 6 mm-s a varratszélesség attól függően, hogy melyik helyre tesszük a tűket. Hamarosan varrok vele, és akkor mutatom miket tud.


3 megjegyzés:

  1. Szia Móni :)

    Gratulálok az új játékszeredhez!
    Legyen hosszú életű és tartós,sok örömöt kívánok a használatában!

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok az új játékszeredhez!

    Köszi a leírást,nagyon hasznos volt :)

    VálaszTörlés
  3. Köszi!
    A negyedes centit nem felejtettem el, de most én sem találok! :)

    VálaszTörlés