gombok

2016. március 17., csütörtök

Egy hét szabadság

Ez nem teljesen így van, de a lényeg, hogy egy hétig nem dolgoztam. Előtte a három hónap alatt sokat alkottam, és összegyűlt jó néhány ruhadarab a játékbabáknak, ami fényképezésre várt. Hogy ne kelljen minden nap összepakolni a varrógépeket illetve a fényképezés után férjemnek, úgy döntöttünk, hogy dolgozzon nyugodtan egész nap, és ha kész, akkor majd újra varrok. Így lett egy hét szabadságom.



Egész nap a gyerekkel voltam, közben sokat kötöttem. Sikerült befejeznem egy pár hete elkezdett pulóvert lazac és zöld színben, körben kötöttem és raglán ujjú. Azt nem sikerült eldöntenem, hogy melyik legyen a színoldala, ezért úgy dolgoztam el a szálakat, hogy mindkét variációban lehessen viselni.

Egy ismerőstől kaptam rengeteg fonalat (ő már nem akart azokból kötni). Volt köztük egy 100g-os fekete és egy hasonló vastagságú színes 100 g-os fonal (Alize burcum batik 3514). Hogy ne kelljen fonalat venni hozzá, de biztosan elég legyen, kitaláltam ezt a pulóvert. A legvastagabb kötőtűmmel, 9mm-essel készült, a hálós rész az a szándékosan leejtett szemekből lett. A formája egyszerű négyzet, vállán összevarrva.

2 megjegyzés:

  1. Fő a változatosság! Gondolom, mindhárman elégedettek voltatok ezzel a héttel. :)
    Jók lettek a pulóverek is, tetszik az egyik kifordíthatósága, a másiknak meg a színösszeállítása. :)

    VálaszTörlés