gombok

2011. március 18., péntek

Újrahasznosítás

Az egész pár napja kezdődött... Kezdtem kifogyni a farmeranyag készletemből, ezért körbenéztem a neten... Tegnap elindultunk, felkerestünk néhány méterárút, de sajnos üres kézzel jöttünk haza. Volt még pár hely, ahova ma mentünk. És az első helyen szerencsések voltunk...
Vid Kft. olasz farmer és egyéb szöveteket árul nagy tételben, de vannak pár méteres maradékok is. Egy nagyon kedves pár volt ott. Bementünk, és mondtuk, hogy vékony farmert keresünk játékbaba ruhához... De mivel ezeket a farmer anyagokat még be kell koptatni, így nem volt egyik sem jó. Megmutatták kis mintákon, hogy milyen lesz a nyers farmeranyag miután speciális mosást alkalmaznak rajta... Ekkor bevillant egy ötlet! Pótanyám egyszer elkérte egy textil nagykereskedésből a már szükségtelen mintadarabokat. Hát akkor elkérem most én is! Mondtam is, hogy esetleg van e olyan mintadarabjuk, ami már nem kell, és amúgy is kidobnák? Pár pillanatnyi gondolkodás után már azt is tudták, hogy hol van! És kaptunk egy zsákot! Hazajöttünk, letéptem a zsákot az anyagokról és nekiestem a rengeteg farmeranyagnak. Számomra ez maga a mennyország, 30x40-es darabok, illetve fél-térdnadrág mintavarrások! Igaz, hogy egy darabból maximum két nadrág jön ki a babáknak, de ez nekünk rengeteg! Lemértük a súlyát: 20 kg. Ezt nevezem én újrahasznosításnak!
Most látom, Petite Blythe már elfoglalta a hatalmas kupacot...

7 megjegyzés:

  1. Tényleg nagyon jó fogás :D
    Gratulálok, meg is érdemled.

    VálaszTörlés
  2. Jaj de jóó..veletek örülök..sok-sok kis nadrág,farmerkabi lesz

    VálaszTörlés
  3. Hát mi is örültünk nagyon! Most már csak időt kellene valahonnan szereznem, jó sokat :)

    VálaszTörlés
  4. Wow!!! Nagyon szuper! El tudom képzelni, hogy úgy válogattad, mint egy kisgyerek a sok ajándékot karácsonykor :D ( Én is ezt tettem volna ) :)

    VálaszTörlés
  5. Huh, de szerencsés vagy! Ez nagy fogás volt:-))) Időt azt sajna én sem tudok adni, mert az nekem is nagyon kevés van!

    VálaszTörlés
  6. Köszi! Azért volt munka vele, hogy alkalmassá tegyem a felhasználásra.
    Akinek jók az apró anyagok, annak érdemes benézni ilyen helyekre!

    VálaszTörlés