gombok

2012. szeptember 6., csütörtök

Sixth scale hangers making

Most, hogy már kaptak szép bútort a játékbabák, szükségem lett néhány vállfára is. Körülnéztem sok-sok helyen, de nem sok szépet találtam. Ami viszont szép volt, az drága is volt, vagy nem megfelelő méretű. Így nekiláttam és ismét magam készítettem el. Szerencsére itt a közelünkben van a KÖKI Terminál, és a benne lévő Libri üzlet emeletén van  egy kis kreatív bolt, a Mesebolt. Itt vettem Fimo gyurmát. Csak felkaptam egy fehéret a négy szín közül. Itthon vettem észre, hogy effekt, vagyis sütés után átlátszó lesz. Nem gond, mivel most dolgozok először süthető gyurmával, megfelelő lesz a gyakorláshoz. Gemkapocsból készítettem el a vállfához a fém kampót, majd a vékonyra nyújtott gyurmát az előre felrajzolt formára hajlítottam. Az első  darabot kissé túlsütöttem, ettől besárgult, de így is tetszik. Ezután kicsit módosítottam a formán, majd így készült a többi. Hamarosan mutatok további képeket is használat közben.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon is tetszik a gyurmázgatásod. Hajrá! Túl vékony ne legyen mert sütés ide vagy oda nem fog deformálódni csak törni. Javaslom tedd a begyújtott sütőbe kis lángra 20 percig és nem sül túl.

    VálaszTörlés
  2. Thanks!
    Köszönöm!
    Csevi: A következő adagot már jól sütöttem. Olyan vékony lett, hogy kellemesen rugalmas. Hamarosan lesznek további képek!

    VálaszTörlés
  3. Hello from Spain: Thanks for showing this tutorial to make coat hangers. Great job. keep in touch.

    VálaszTörlés